Hjärnspöken och tekniktips

Alla har vi nog något som hjärnan sätter stopp för. Inom klättringen var det väldigt vanligt att anledningen till att du inte klarade nästa flytt satt mest i huvudet. Mitt hjärnspöke kring MTB har senaste tiden varit uppförsbackar, korta och branta där jag tror att jag inte ska hinna klicka ur och välta åt sidan. Jag gjorde nämligen en sån vurpa i somras, på asfalt, med röntgenbesök som resultat. Ingen fara den gången men det sitter kvar i huvudet.
På wåffelcrossbanan finns en backe, kort men ganska brant. Under tävling har jag klickat ur och sprungit upp för den. Idag när det var träning så tänkte jag ge mig på den. Började självklart med att välta… Hur svårt kan det vara?! Idag var Linnéa med på träningen och jag tror vi båda var lite mesiga men samtidigt stärkta av vad den andra av oss klarade. ”Kan hon så kan jag!”

Efter en stund cyklade Victor ifatt oss och gav massa tekniktips. Vi pratade om att ta kurvor som i formel 1 och att bromsa på rätt ställen. Sen pratade vi också om backen. ”Kom igen, Anna, vi kör den!”. Med rätt teknik och med rätt pepp så satt den! Jag var tvungen att köra ett par gånger till, inte alla med lika bra resultat men med lite extra finpill, lite mer tramp i pedalerna och lite mer pannben så satt den flera gånger!

V
ill ni veta tipset? Trampa massa fart, håll höger höger höger så långt det går, kör nästan över pinnarna längst upp och se till att den lilla jordhögen är på vänstersida. That’s it!

Annonser

6 reaktioner på ”Hjärnspöken och tekniktips

      1. Kan bara instämma! Ni brinner verkligen för den här sporten, eldsjälar som verkligen bryr sig om oss nybörjare! Hänger med, peppar, stöttar och ger tips. Fler som grabbarna i Team Öster Cykel till alla sporter, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s